Ученици от Гимназията по икономика бяха на посещение в Народното събрание по покана на Бойка Маринска. Народният представител от Реформаторски блок посрещна в сградата на Народното събрание ученици от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Пазарджик. Визитата се реализира в рамките на проекта „Един ден в българския парламент“, иницииран от Бойка Маринска.

Гостите се  запознаха с историята и дейността на Народното събрание, разгледаха изложбения сектор, в който са показани всички Конституции на Република България. Те присъстваха в пленарна зала по време на гласуването на промени в Закона за съдебната власт.

По желание на учениците се проведе и среща с председателя на Парламентарната комисия по транспорт Настимир Ананиев във връзка с предстоящите промени в Закона за движение по пътищата и по-конкретно очакваните промени, които ще криминализират „гонките“. В края на визитата младите икономисти направиха снимки с народния представител Антони Тренчев, който е най-младият депутат в Народното събрание.