Общинският съвет на ПП АБВ Пазарджик, вчера проведе редовна отчетно-изборна конференция, като част от цикъла за провеждане на общински отчетно-изборни конференции на партията в страната.

За председател беше преизбран Атанас Шопов- общински съветник и бизнесмен. За негов заместник остава политолога Тодор Пройчев, организационен секретар на партията пък ще бъде инженера Ангел Минков, който е другия представител на АБВ в сити парламента в Пазарджик. Новото общинско ръководство се състои от 11 души, като място в него имат председателите на Младежи АБВ и Федерацията на Женските Клубове. През последните 6 месеца скорост набира и гражданския съвет на партията в общината, принос за което има ядрения физик Борис Гуглев, той бе избран за негов председател.

Бяха избрани 25 делегата за областна отчетно-изборна конференция на ПП АБВ Пазарджик и 13 за националната конференция.  На събитието присъства: Трендафил Величков, който бе номиниран за нов мандат като областен председател и член на НС на ПП АБВ.

„Радвам се, че с помощта на колегите успяхме за кратко време да изградим наистина една добра партийна структура на АБВ в общината. Не мога да не отбележа, че макар и с двама общински съветници, организацията ни е забележима и разпознаваема. Гордея се, че членувам тук при вас. Знаете, че предстоят президентски избори, в които АБВ влиза не само, за да участва, а има реален шанс да бъде от основните играчи през есента. Със стартирането на президентските дебати от партията до сега, целта ни е да привлечем вниманието на гражданите върху същността на институцията, за да може през есента да могат да преценят какъв тип президент ни е нужен“, заяви  той.

Атанас Шопов посочи, че АБВ е може би единствената сериозна опозиция на местната власт и припомни позициите на организацията по основни теми в общински съвет. От своя страна Тодор Пройчев допълни, че от 01.04.2016 г. ще има приемни дни на двамата общински съветника, както и специалисти от партията в клуба на АБВ и в селата от община Пазарджик по определен график.

Гости на събитието бяха регионалния координатор на ПП АБВ за южен централен район- Николай Недков и общинския председател на ПП АБВ Стрелча- Ангел Шопов. През изминалата седмица бяха проведени още две отчетно-изборни конференции в общините Панагюрище на 14.03.2016 г и Септември 15.03.2016 г. Председатели там станаха: Земеделският производител и студентка, Татяна Пенчева- Панагюрище и началника на ВиК Септември Славейко Стоицов в община Септември. До 24.03 2016 г. предстои провеждане на останалите общински отчетно-изборни конференции в областта. Като на 24.03(четвъртък) ще бъде проведена и областната отчетно-изборна конференция. След приключване на цикъла ПП АБВ Пазарджик ще даде пресконференция.