Осемдесет и пет годишната спяща баба, за която ви разказахме преди два дни е от Асеновград, съобщиха от полицията. От община Септември също са направили проверка и е установено, че в града и околните села няма регистрирана жена, която да отговаря на това описание и възраст.

Бабата нощува не само на жп-гарата в София и Септември, но е била „гостенка“ на жеепйците в Костенец, Ихтиман и Пловдив. От четири дни изобщо не е идвала в Септември, разказаха от жп-гарата там. Никой не може да се свърже с нея, тъй като в момента местонахождението й е неизвестно. Тя има право да постъпи в Дом за възрастни хора, но само ако лично го пожелае, съобщиха от РД „Социално подпомагане“.

Не са известни причините поради които бабата е решила да живее по този начин. Тя не обича да разказва за себе си, в повечето от случаите, когато с нея е бил осъществен словесен контакт е ставало дума за това, че няма пари или е гладна. Жената не е разказвала дали има семейство, а също така дали има жилище.

Десетки хора изразиха желание да и помогнат, но на този етап това е невъзможно, тъй като тя няма постоянно местонахождение. При следваща поява на жп-гарата в Септември, ще се опитаме да установим контакт с нея.