За десета поредна година днес часът от 20.30 до 21.30 ч. (местно време) ще бъде Часът на Земята, към когото ще бъдат съпричастни всички общински центрове от нашата област. Празникът за природата се организира от международната природозащитна организация WWF. В него ще се включват рекорден брой държави – в 178 страни има организирани различни събития за Часа на Земята.

Три месеца след глобалното споразумение за климата, постигнато от световните лидери в Париж, за Часа на Земята 2016 г. тази събота милиони хора ще призоват управниците си да „променят изменението на климата“. WWF приканва всеки да се присъедини към апела за климата през социалните си мрежи. Българските потребители ще могат да използват хаштаг #ЧасътНаЗемята, за да стигне посланието им до повече хора, както и да пуснат свое видео, текстово или визуално обръщение в социалните мрежи, за да направят посланието си по-ефектно.

Традиционно представителни сгради и световни културни паметници като Айфеловата кула, Тадж Махал и операта в Сидни ще бъдат изгасени символично за един час. Българските институции също подкрепят Часа на Земята – фасадното осветление на Народното събрание, Президентството, храм-паметника „Александър Невски“ и на много други учреждения и бизнес сгради ще бъде притъмнено.