От 22-и до 25-и март ще бъде прекъснато движението на влаковете, които преминават през участъка между гарите Септември и Пазарджик. Причините за временните промени в движението на влаковете между двете гари са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще извършва в посочения участък.

През периода на извършваните ремонти всички влакове, които по своя маршрут преминават през гарите Септември и Пазарджик, няма да се движат в участъка между двете гари. За пътниците от преминаващите в този участък влакове ще бъде осигурен превоз с автобуси между Белово и Пловдив за бързите влакове и между Белово и Стамболийски за пътническите влакове.

Клиентите на националния железопътен превозвач от общо 19 бързи влака, които по редовния си график пътуват през участъка на ремонта, ще бъдат превозвани с автобуси между Белово и Пловдив. До приключване на ремонтните дейности в участъка между гарите Септември и Пазарджик спалните вагони от нощните бързи влакове между София и Бургас вече ще пътуват с нощните композиции между София и Варна през Карлово. Вагоните ще бъдат отделяни от съставите на влаковете в гара Карнобат за Бургас и прикачвани в гара Карнобат от Бургас към композицията на нощния влак от Варна за София през Карлово.

За пътниците от общо 13 пътнически влака, които преминават през гарите Септември и Пазарджик, ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка между гарите Белово и Стамболийски.

Информация за промените в разписанията на влаковете, както и за разписанията на автобусите, ще бъде поставена във всички гари и спирки по този маршрут, както и в електронния пътеводител на официалната интернет страница на „Холдинг БДЖ” ЕАД (www.bdz.bg).

За подробна информация клиентите на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД могат да се обръщат към гишетата „Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари.