Към този момент няма данни за загинали или ранени български граждани при експлозиите, станали на летището в Брюксел, казаха от българското външно министерство. По информация на МВнР загиналите на летището в Брюксел са 11 души. Има много ранени. Възможно е броят на жертвите да се увеличи.От българското външно министерство поддържат връзка с белгийските си колеги, които ще ги уведомят, ако има пострадали българи.

Терористи окървавиха Брюксел с паралелни атаки на летището и метрото. Два взрива на аеропорта „Завентем“ предизвикаха невиждана паника. Полетите са прекратени, а жертвите са най-малко 11. Според други информации загиналите са дори повече.

Има и трета експлозия на станция в брюкселското метро, съобщава британското издание „Експрес”. Това е станцията „Арс Лои”, която е близо до сградата на федералното правителство на Белгия и до посолството на САЩ . Междувременно се появи информация, че бройката на жертвите от експлозиите в метростанциите може да достигне 40 души. Еван Ламос пътува  от станция „Шуман“ в железницата, когато разбира за атентата на станцията Мелбек.

„Изневиделица влакчето спря и ние бяхме помолени да напуснем по възможно най-бързия начин железницата . Казаха ни ,че има инцидент по линията. Докато вървяхме в далечината, чухме тътен. Ушите ми останаха заглъхнали доста след като напуснах метрото”, разказа човекът пред журналисти