Полицията е намерила „завещанието“ на Ибрахим ал Баркауи, един от извършителите на атентата на летището в Брюксел, по време на обиски на ул. „Макс Роз“ в брюкселския район „Скарбек“. Това съобщи главният прокурор на Белгия Фредерик ван Льов, цитиран от Асошиейтед прес.

Бакрауи е написал, че му се налага да бърза и че не знае какво да прави. Той бил търсен навсякъде и не се чувствал в безопасност. Терористът е споделил, че ако стои на едно място, рискува да попадне в затворническа килия, разказа прокурорът на пресконференция в Брюксел.

Според ван Льов атентаторът в метрото е бил Халид, който е брат на Ибрахим. Не е установена самоличността на втория загинал атентатор на летището и на избягалия съучастник там. Предполага се, че третият атентатор е свързан с взривовете в Париж от миналата година.

222летище

Припомняме, че вчера три взрива разтърсиха столицата на Белгия. Два от тях бяха на международното летище и един във вагон на метрото на станция „Малбек“. При атентатите загинаха 31 човека, а още 250 бяха ранени. Отговорност за атентатите пое „Ислямска държава“.