Пътниците на теснолинейката, както и гостите на град Велинград, ще могат да видят на живо парния локомотив 609.76 с ретровагони по маршрута Септември – Велинград – Септември, утре – 24 март, през целия ден на гара Велинград. Поводът е заснемане на рекламен видеоклип, както и на кадри за реномираната туристическа медия Travel TV.

Влакът ще е в състав от парната машина 609.76 с реставрирани теснопътни ретровагони, а на помощ при изкачването им до Велинград ще бъде и един дизелов локомотив от серия 75.

Влакът ще е в състав от парната машина 609.76 с реставрирани теснопътни ретровагони, а на помощ при изкачването им до Велинград ще бъде и един дизелов локомотив от серия 75. Разписанието на влака е както следва:

 Септември  04:15

Варвара       04:33

Цепина         04:51

Велинград   06:33

Престой във Велинград и снимки: 06:33 ч. – 20:30 ч.

Композицията ще тръгне към гара Септември в 20.30 ч. и може да бъде видяна на спирките Цепина и Варвара. В Септември по разписание ще пристигне в 22.20 ч. Влакът няма да е достъпен за граждани, но може свободно да се наблюдава и снима отстрани. Възможност да го видят ще имат и пътниците от редовни влакове по теснолинейката.

Припомняме, че до 25 март редовни влакове от Септември до жп-гара Пазарджик няма да се движат, заради текущ ремонт по линията. Препоръчваме да направите справка за конкретното си пътуване в онлайн-пъ теводителя на БДЖ.