26чалъков

През тази нощ е пламнал „Ситроен“ -ът на екскмета на Величково и настоящ адвокат Николай Чалъков. Возилото е било паркирано през дома му на централна пазарджишка улица. Има регистриран случай на горяла кола през тази нощ, каза говорителят на ОД МВР – Мирослав Стоянов. Все още обаче текат огледи и не е ясно каква е причината. Възможно е да става дума за умишлен палеж, но е напълно вероятно колата да е имала неизправности и да се е самозапалила, каза още Стоянов.

Ако разследващите потвърдят умисъл, това ще бъде петият за Пазарджишко палеж на автомобил. Три от предишните са на колите на районната прокурорка Васка Наскова, на шефа на Районната прокуратура Георги Кацаров, както и на началника на полицейското управление в Пазарджик Ненко Годжевъргов.

От полицията оповестиха, че трите возила са подпалени, след като получиха резултатите от пожаротехническите експертизи на Националния институт по криминалистика и криминология. Засега извършителите не са разкрити, остават загадка и мотивите. Почеркът на трите палежа е идентичен – в малките часове на нощта и се атакува предната част. Работи се и по версия за връзка помежду им. В случая с адвокат Чалъков също се набиват на очи такива съвпадения.

Единственият разкрит от четирите досегашни палежи е на лек автомобил в Панагюрище, също в 3 през нощта. Там обаче се оказва, че мотивите на заловения вече извършител – мъж на 30 години от града – са чисто лични – направил го е от ревност.