Работници наети от Община Септември продължават да засаждат рози на мястото на откраднатите растения. Както вече стана ясно над 200 корена кълбовидна роза бяха „припознати” през последния един месец.

Последната кражба на близо 20 рози е извършена в нощ срещу 18 март и то в непосредствена близост до сградата на Общината. От пловдивската фирма по озеленяване и зацветяване коментираха, че някои растителни видове се отглеждат изключително трудно и е необходима грижа от специалист. При недобра грижа откраднатите рози може да живеят най-много 1-2 месеца. Затова от там призоваха гражданите да не посягат върху засадената растителност. Всеки желаещ може да подаде заявка за конкретен вид в Общината, където може да получи консултация и съдействие за закупуването на растителност.

 Кметът Марин Рачев разпореди площите по централните градски улици да бъдат засадени с райграс и рози, тъй като от години нито един градоначалник не бе обърнал внимание на външния вид на общинския център. След като бяха извършени необходимите градинарски дейности градинките бяха и зацветени, но веднага след това от тях започнаха да изчезват насадените растения. Въпреки недобросъвестното отношение към градските площи цветя в тях ще има, каза кметът Рачев. Дали ще продължат да изчезват? Това няма как да стане безнаказано след като се постави и градското видеонаблюдение, контрира градоначалникът.

Марин Рачев участва в конкурс за „Кмет на месеца“, ако желаете можете да го подкрепите. Основен конкурент в състезанието е кмета на Левски, която засега води в класацията. Според регламента на състезанието гласуването се прави ежедневно, но нямате право да гласувате повече от веднъж на ден. Можете да гласувате – ТУК