В Пловдив, Българска национална карате организация/БНКО/ днес проведе традиционния си детски турнир по карате за Купа „ШОТОКАН КАРАТЕ ДО ПЛОВДИВ“ .В него взеха участие спортни клубове от София , Пловдив и Пазарджик. Състезанието е за деца до 13 години и се провежда само в дисциплина „Ката“. Състезателите  са разпределени в 4-ри групи  по възраст, като всяка от тях е с две категории според притежаваните технически степени.

Пазарджишкият клуб СК“Тонус-спорт“- карате до Шотокан взе участие в турнира с 20 състезатели, като завоюва 11 медала: 5 златни, 2 сребърни и 4 бронзови, с което стана и комплексен първенец на турнира.

При най малките/6-7 годишните/ в категория А: тримата носители на медали от националното първенство, отново показаха ,че са най добрите и са без конкуренция

– златен медал за Асен Присадов, сребърен за  Христиан Спасов и бронзов за Виктор Минеков.

При 2-ра група /8-9 годишните/в категория А- отново пълен комплект медали

-златен медал за Емил Калоянов, сребърен за Мартин Илиев и бронзов за  Стилян Гагов.

При 3-та група / 10-11 годишните/ в категория А-

-златен медал за Йордан  Георгиев

В същата група, категория Б  превъзходство пак на състезателите на сенсей Асен Василев:

– златен медал за Радост Гогова, бронзови за Кристиан Швайнбегер и Анелия  Цветкова .

При 4-та група / 12 – 13 годишните/, категория Б

– златен медал за Кръстьо Барабаров.

Ръководството на клуба  изказва благодарността си към всички състезатели взели участие в това състезание, като изказва задоволството си  от усилията на тези, които въпреки сърцатата си игра не успяха да стигнат до медалите.

От 01 до 04 април, състезателите от СК“Тонус-спорт“ Кристиан Швайнбегер и  Кръстьо Барабаров, заедно с личния си треньор сенсей Асен Василев, ще отпътуват за Германия, град Дармщат, където ще вземат участие в европейската купа по карате Шотокан на SKDUN/Шотокан Карате на Обединените Нации/.По предварителна информация от ръководството на БФШК/Българска Федерация Шотокан Карате До/ заявки за участие има до момента от 24 държави. Състезателите ще участват в дисциплините „Ката“ и „Кумите“.

Кристиан в първата дисциплина ще има 14 противника от Сърбия,Германия,Латвия, Русия,Румъния и Беларус, а във втората ще се състезава в група от12 състезатели- от Беларус, Румъния, Унгария,България и Германия.

Кръстьо, в дисциплина „Ката“ ще бъде в група от 24 състезатели, от Люксембург, Белгия, Унгария, Германия, Холандия, Сърбия, Латвия, Румъния и Беларус.В другата дисциплина ще мери сили за призовите места  в група от 12 състезатели от  Молдова, Беларус,Босна и Херцеговина,Люксембург, Литва, Румъния и Англия.