Единият от биячите от Околовръстното пазарджиклията Александър Гечев поиска да бъде пуснат на свобода, за да се грижи за малолетното си дете, но съдът не изпълни искането му.

Пред Софийския градски съд Гечев настоя да бъде пуснат под „домашен арест“. Жената, с която живее и е майка на детето му, Людмила Димитрова се нуждаела от оперативно лечение. Детето им обаче е едва на 8-9 месеца и се нуждае от грижи. Прокурорът се противопостави на искането за изменение на мярката. Децата на задържаните, ако нямат близки, които да се грижат за тях, се настаняват в детска ясла, подчерта представителят на държавното обвинение, съобщи news.bg.

Магистратите решиха да оставят Гечев в ареста. Според съда има опасност той да извърши друго престъпление, а и, според съда, Александър Гечев е обществено опасен. Магистратите отчитат и че от представено пред предходната инстанция изследване на Людмила Димитрова не може да се направи извод, че тя се нуждае от спешна операция. Припомняме, Александър Гечев е задържан в ареста заедно с Христо Христов, Георги Близнаков, заради побоя на Околовръстното шосе в София, когато пострадаха мъж и жена. Случаят стана известен след публикувано в социалните мрежи видео от прострадалите, като предизвика освен обществено недоволство и намесата на гл. прокурор Сотир Цацаров.