29риба

С писмо до Окръжна прокуратура Пазарджик, ОДМВР Пазарджик и „Рибарство и контрол” Пазарджик, областният управител Трендафил Величков настоява за извършването на проверки и предприемането на съответните действия от компетентните институции.

Сигналът е по повод публикация в социалната мрежа Facebook, в страницата на „Не на бракониерството в България”, за незаконно извършен улов на риба в района на яз. Батак. В материала са поместени имената на две лица и снимки с уловената риба.

Областният управител настоява случаят да бъде проверен и ако има виновни да бъдат наказани. На предстоящото заседание на Областния съвет по опазване на горите, дивеча и рибата, една от темите ще бъде борбата с бракониерството в рибарския сектор.

Повод за реакцията е публикация на възмутен гражданин от Ракитово в социална мрежа. Там той е написал следното:

Днес ще ви покажем един от бракониерите на язовир Батак !
Той се казва Петър Вандев от гр. Ракитово и е в комбина с Георги Трендафилов-Доктора. Бракониерският улов е от тази Събота и е измрежосан от въпросния язовир. Великият бракониер си е направил снимка за спомен с умрелите риби и мрежите, които са в чувалите до него (на първата снимка). Тези хора се чувстват безнаказани, защото същите са и залавяни, но въпреки това следват веруюто : „Бракониерството е до гроб“ ! Питаме се къде е държавата в лицето на отговорните институции ?