Мъж с инициали И.Г. е задържан във връзка с палежа на колата на Районния прокурор на Пазарджик – Георги Кацаров, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров по време на брифинга за журналисти, който започна малко преди два часа в Съдебната палата. Висшият магистрат бе придружен от заместника си Борислав Сарафов, председателят на Апелативна прокуратура – Пловдив Иван Даскалов и окръжният прокурор на Пазарджик – Васил Малинов.

Най-вероятно И.Г. е свързан и с палежите на автомобилите на прокурор Васка Наскова и шефът на РПУ- Пазарджик – Ненко Годжевъргов. Мъжът има доста дебело криминално досие и по време на извършването на престъпленията е бил обвиняем по дело за убийство в Украйна. то се гледа от Софийски градски съд. Именно от там мярката за неотклонение „задържане под стража“ на И.Г. била променена и той успял да се върне към вредните си навици.

И.Г. е задържан за седемдесет и два часа и в понеделник ще се гледа мярката му задържане, поясни окръжният прокурор Васил Малинов. Налице са и достатъчно много данни, които ще насочат разследващите към поръчителя на престъпленията. Тримата пострадали не са работили по общ случай, но най-вероятната причина за палежите на колите им се дължи на професионалните им действия, категоричен бе прокурор Малинов.

Все още се работи и по палежа на кантората на съдия – изпълнител Ангелова. Там също има задържан за палежа с инициали Х.Ш. Палежът на нейната кантора обаче няма нищо общо с останалите три случая.