Около 02.20ч. в събота бил получен сигнал за възникнал пожар в дърводелски цех за производство на мебели и пелети. Към мястото незабавно била насочена дежурната смяна огнеборци от РСПБЗН-Велинград с три противопожарни автомобила, съобщиха днес от ОД МВР – Пазарджик.

След няколкочасови усилия огънят бил локализиран и потушен напълно. Стихията обаче успяла да изпепели част от постройката, намиращите се в вътре мотокар, дърводелски машини, съоръжение за производство на пелети и готова продукция. На местопроизшествието е извършен оглед, изясняват се причините довели до лумването на пожара, както и щетите нанесени от него на собствениците.

Вчера следобед отново във Велинград е горял магазин за сувенири, намиращ се в централната част на курорта. Благодарение на бързата реакция на огнеборците са нанесени леки щети по търговския обект и част от оборудването.

Сухи треви, стърнища и отпадъци са горели в районите на 96-ти, 105-ти и 87-и километър от АМ „Тракия”, в землищата на селата Сарая, Мало Конаре, Бяга и Лозен. За радост не са нанесени щети на горския фонд, няма пострадали хора или засегнато имущество.