По искане на Районна прокуратура-Панагюрище съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 37-годишен мъж за държане на наркотици.

 По искане на Районна прокуратура-Панагюрище съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Марин К., на 37 г. от гр. Панагюрище, привлечен като обвиняем за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително – престъпление по чл.354а ал. 3 т. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 25 март 2016 г.  в  гр.Панагюрище  в жилище, обитавано от Марин К., както и при личен обиск, са били откритиамфетамин с общо тегло от 53,98 грама, марихуана с общо тегло от 0,76 грама и хашиш с общо тегло от 0,05 грама.

Под ръководството на Районна прокуратура-Панагюрище продължават следствените действия по случая. Марин К. има предишни осъждания. Определението на Районен съд-Панагюрище за наложената мярка „задържане под стража“ спрямо Марин К. не е обжалвано пред възивната инстанция – Окръжен съд-Пазарджик и е влязло в сила.