На 11 април в галерия „Пловдив“ пазарджишката керамичка Маргарита Иванова ще представи изложбата си „Пролетно настроение“. Откриването и ще се състои в 18 часа. Авторката ще експонира своите най-нови работи, както и част от творбите, които пазарджишката публика вече видя на самостоятелната ѝ изложба миналата година в областния град.

Първото пано, което майсторката създава и сега може да се види в Професионалната гимназия по машиностроене. Това всъщност е нейната дипломна работа. От тогава до сега Маргарита Иванова радва почитателите си с много произведения, част от които са представяни и зад граница.

„Тя демонстрира неподозирана дъбочина в нюанса – вгледайте се и ще се уверите. Чрез сътвореното художничката ни напомня, че изкуството е първичната връзка със земята –живата вода на нашата памет. Маргарита не познава спокойствието, тя не спира в художественото си развитие. Художничката се е вгледала по-подробно във всевечното начало на живота, шедьовъра на природата, нейната посестрима – жената. Тя е творец, наложил безпощадност и дисциплина. Маргарита Иванова е художник, който зарежда зрителя с оптимизъм. Маргарита просто твори аристократично”. – това са думи на Хари Хараламбиев, който откри изложбата ѝ в Пазарджик на 25 септември м.г.

Маргарита Иванова е председател на представителството на СБХ в Пазарджик. Завършва Художествената академия ­ в София, специалност – керамика при проф. Венко Колев, 1990. Още по време на студентските години съдбата я събира със съпруга и – скулпторът Спас Киричев.