Журналистът Спас Крайнин спечели чрез открито гласуване на сайта на Младежки дом – Пазарджик отличието Златен знак, което се връчва ежегодно за принос към работата на мястото, в което намират място за изява творци от всички поколения и всички жанрове на изкуството.

08спас крайнин

08спас крайнин1

С грандиозен концерт на невероятната „Чудесия“ бе отбелязан празникът – 45 години от създаването на Младежки дом – Пазарджик. Многобройната публика, която изпълни залата почти до краен предел бе приветсвана от домакинята – директорът Инна Церовска, която благодари на всички, работили през годините за институцията, дала възможност за старт на хиляди млади хора от града и региона. Началото е поставено в далечната 1971 година, с решение на Народен съвет – Пазарджик. Днес годишно в Младежкия дом работят около 20 самодейни колективи, школи и клубове.

 08наско и инна

Водещ на концерта и церемонията бе известният пазарджиклия, още по-известен като „гласът на БГ-радио“ и „Любими песни за любими хора“ – Атанас Стоянов. Приветстие лично поднесе и кметът на Пазарджик – Тодор Попов.

08тошко

На тържествената церемония бе връчен и почетен знак на Младежкия дом, който се присъжда от три години насам на колективи, които работят за славата и развитието на институцията. Първият носител на престижното отличие е  „Чудесия“.  Миналата година знакът мина в ръцете на Брейк денс школа „No name crew”. Снощи техният представител предаде почетния знак на формацията, номинирана чрез гласуване на общото събрание в края на месец март. Това е Младежки театър „Приятели“, с ръководител Александър Братоев.

08сашо

 

Децата от „Чудесия“ направиха вечерта още по-вълнуваща, като се раздадоха напълно, за да накарат публиката да се изправи на крака и да ги аплодира.