20160301_155048

Тази сряда известната пазарджишка поетеса Цветанка Убинова ще направи премиера на най-новата си стихосбирка „Събирач на стари вещи“. Литературното събитие ще се състои в ХГ“Станислав Доспевски“ от 18 ч., а книгата ще бъде представена от литераторката Аделина Симитчиева. Тя е и причината за създаването на книгата, която съдържа 107 стиха на Цветанка писани в различни периоди от живота ѝ. На практика това е седма поетична книга и в нея Убинова събира стихове от предишни стихосбирки, като добавя още 57 непубликувани свои творби.

Сборникът вече има среща с първите си читатели, тъй като авторката е подрила своята книга на избрани ценители.

Идеята за книгата зрее от много дълго време у нея. Нарекла я така, защото заглавието „Събирач на стари вещи“ изразява най-точно отношението и нагласата да не се прахосват спомени. Също и търсенето на ценното, в отминалото и изглеждащо вече ненужно. Усещаме истинската стойност на нещата, когато те изгубят блясъка си, усмихва се поетесата.

Книгата е издадена от „Беллопринт“ – Пазарджик, а автор на графиките в нея е Никола Стоименов. Можете да откриете стихосбирката в пазарджишките книжарници, а на представянето освен с книга ще можете да се сдобиете и с автограф.