Спецакция на ОД МВР, съвместно с Районното управление в Пещера и жандармерия от Пловдив търси дилъри на дрога в Пещера, съобщиха от полицията. Проверяват се адреси на територията на града и околните селища. Резултатите от акцията ще бъдат обобщени и съобщени след приключването ѝ.

Действията на полицаите са протекли под наблюдението на Окръжната прокуратура в областния град.
Тази сутрин криминалисти от Пазарджик, Пещера, подпомогнати от колегите им от РУ-Пазарджик и екипи от жандармерията в Пловдив блокирали различни райони на родопския град. Извършено е претърсване на три имота, където са открити неголямо количество различни по вид наркотични вещества, нерегистрирани газ-сигнален и пневматичен пистолет, електронна везна множество мобилни телефони и SIM карти.

Задържани са двама от основните дилъри – Костадин В. /38 г./ и Васил Д. /23г./, на които предстои да бъдат повдигнати обвинения за разпространение на високорискови наркотични вещества, установени са и част от техните клиенти. С постановление на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик предстои да бъде удължен срокът на задържането им със 72 часа. Работата по документиране на престъпната дейност на мъжете продължава.