В седмицата от 18 до 21 април, в къща – музей „Станислав Доспевски“ ще имате възможност да се включите в една от най-интересните празнични работилници – изписване на великденски яйца с пчелен восък.

Всеки ден, от 10 до 12 часа и от 14 до 16 часа, ще можете да изпробвате уменията си в рисуването и да научите много и интересни неща за техниката, как и кога се е появила в България, а в усвояването на този търпелив домашен занаят ще ви напътства Цвети от работилницата „Сръчко за малки и големи“.

Ако сте голяма група и искате да посетите ателието е необходимо да направите предварителна заявка на тел.0899 951 809. Таксата за посещение е 3 лв., а всички необходими материали са осигурени от нас, а от Вас – въображението и усмивките, съобщиха организаторите.
В периода от 25 до 28 април приключението продължава в Етнографската експозиция на Регионален исторически музей – Пазарджик, ул. „Отец Паисий” № 8, имаме удоволствието да ви поканим в ежегодната «Великденска работилница», където специалистите от етнографския отдел ще ви покажат традиционни техники и начини за украсяване на великденските яйца, разпространени в нашата област – Ракитово, Велинград, Белово.

Всеки посетител трябва да си донесе варено яйце, пчелен восък, битова свещ (за двама) и под вещото ръководство на етнографите сам ще изпише и отнесе в дома си сътвореното от собствените си ръце. Работилницата ще бъде отворена всеки делничен ден от 10,00 до 16,00 часа. Предварителни заявки на тел: 034/ 44 57 19.