18ангел калеев

Авторът на клипа, в който ясно се вижда как мъж бие момче от ромски произход, посмяло да му каже, че пред закона са равни е задържан в Черногорово. След като вчера се вдигна сериозен шум около случката, която предизвика противоречиви реакции във фейсбук, Ангел Калеев е напуснал дома си в Овчеполци. До тази сутрин местонахождението му не бе известно на полицията, установено е, че той се укрива усвои близки в съседното село. Спрямо мъжа са повдигнати обвинения за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

21-годишният Ангел Калеев преби 17-годишно момче от ромски произход, след което се похвали във Фейсбук. Случаят е от с. Овчеполци и е заснет от бияча с телефона му. Това, което провокира агресията на Калеев, е че Митко му казал, че двамата са равни. „К’во каза́, че аз с теб съм равен, така ли?“. В отговор 17-годишният му отговаря: „Ако ти не искаш да ме биеш, означава че сме равни“. Следва въпрос от Калеев: „Ами ако аз реша да те пребия, какво правим“ и следват удари. Той заповядва на Митко да застане мирно, след което отново го бие , а после крещейки му заповядва: „Легни“. Монологът на Ангел продължава с: „Ами, ако реша да те утрепа, к’во ще правя бе?“

Ангел дойде и ми се извини, каза: „Повече няма да се случи“, разказа пред Нова тв пострадалият. Той разказа, че момчето дошло, след като кметът на селото разговарял с него. Момчето обясни, че Ангел го уговорил да не говори пред телевизиите.
За деня на побоя Митко разказа, че двамата първоначално ходили заедно по улицата и си говорили. „Той ме попита къде отиваш, викам: Прибирам се вече. Той ми вика: Ти педал ли си, аз му викам: Не съм. Той взема́, че ме напсува́ и ме удари през лицето и след това вика: Лягай долу. Изкара телефона. Разбрах, че прави видеокамера, той вика: Ляагай долу и започна да ме рита. Едни бабки насреща идват и викат, не го закайчте тоя циганин, че ще дойдат други и ше те потрепат некъде.“

Никой не може да се оправи с тях, правят каквото си искат, разказа пред Нова тв жител на селото. Мъжът твърди, че Ангел и негови приятели са недосегаеми.

След като инцидентът придоби общественост, Калеев свали видеото от профила си във Фейсбук. От профила му в социалната мрежа става ясно, че той е фен на футболен клуб „Левски“. Според кмета на селото, след като научил за случая, той е опитал за помири двете момчета.