По искане на Окръжна прокуратура-Пазарджик съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо три лица за държане на наркотици с цел разпространение, съобщиха днес от Апелативна прокуратура, като припомниха, че присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативен съд, това най-вероятно ще се случи, казаха адвокати на задържаните.

По искане на Окръжна прокуратура-Пазарджик съдът определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Стефан В., на 26 г., Костадин В., на 38 г., и Валентин Д., на 22 г., привлечени като обвиняеми за държане на високорискови наркотични вещества без надлежното разрешение с цел разпространение – престъпление по чл. 354а ал. 1 от Наказателния кодекс.

На тримата са предявени обвинения за това, че в продължение на няколко месеца през 2015 г. и 2016 г. са разпространявали на различни лица от гр. Пещера, гр. Брацигово, гр. Пазарджик и гр. Батак високорискови наркотични вещества – хероин и метадон. По делото са разпитани множество свидетели, включително и пред съдия, извършени са претърсвания и изземвания, приобщени са веществени и писмени доказателства, предстоят разпити на още свидетели и изготвяне на експертизи.

Окръжен съд-Пазарджик прецени, че може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъпленията, в които са обвинени, както и че е налице опасност да продължат  дейността си, тъй като наркоразпространението е осъществявано  ежедневно, и им наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.