Ана Гройс, PZdnes.com

Красивата и сияйна кожа е един от основните фактори за нашето цялостно излъчване. Поддържаният вид на лицето винаги прави впечатление. Дали ще изглеждаме уморени с помътняла кожа, с тъмни кръгове около очите или ще се радваме на искряща кожа, до голяма степен зависи от нас. Какво означава това? Да, гените са важни, но в никакъв случай не е за пренебрегване начинът ни на живот – дали пушим, с какво се храним, дали спортуваме, дали се излагаме на UV лъчение и не на последно място, какви грижи полагаме конкретно за кожата си.

Най-общо казано кожата на лицето, деколтето и ръцете е най-големият издайник на възрастта ни. Поради причината, че тези деликатни участъци са непрестанно изложени на вредното въздействие и замърсявания от околната среда. Затова и тази кожа се нуждае от най-деликатни грижи. На първо място е почистването. Често пъти пренебрегвано, особено от младите момичета, доброто почистване на кожата е първата стъпка към сияйна и здрава кожа. Как става това? В никакъв случай със сапун! На пазара вече има достатъчно изобилие от почистващи продукти – измиващи кремове, тоалетни млека, мицеларни разтвори и води.

aloe

 

Важното е да се спрете на продукт, който е подходящ за спецификите на вашата кожа и да изпълнявате това свещенодействие задължително сутрин и вечер. Освен че почиства кожата от грима и замърсяванията вечер и от мъртвите клетки сутрин, почистващото средство има силно хидратиращо действие. Втората стъпка е тонизирането. Не подценявайте тоника. Той ще до почисти кожата ви до съвършенство и ще създаде водни пътеки, по които след това ще достигнат съставките на крема, който ще нанесете – хидратиращи за през деня и подхранващи за нощта, тогава когато кожата регенерира нови клетки. Така почистили кожата си, вече е време да нанесете и съответния крем.

Задължително избягвайте зоната около очите по време на четири степенната грижа за кожата. Тази част от лицето се отличава с изключително деликатна и кожа, много по-тънка от останалата част на лицето. Кремовете за около очите са конструирани така, че да действат на много по-малка дълбочина, отколкото другите кремове. С две думи, слагайки от дневния или нощния си крем в тази зона – не правите нищо. Съставките стигат в дермален слой, в който просто няма да въздействат. А нашата цел е друга.

Така, че не подценявайте специалния околоочен крем. Количеството, достатъчно за едната страна на лицето ви е колкото оризово зрънце. Нанасяте и масажирате обратно на часовниковата стрелка. След като сте преминали и през тази процедура, можете да сложите дневния си хидратиращ, противобръчков или избистрящ тена крем. Вечерта повтаряте същата процедура и завършвате с нанасянето на нощния подхранващ, регенериращ крем. За да подсилите ефекта от крема преди това нанесете няколко капки серум. Уважаващите себе си компании предлагат този продукт, който има съставките на серията от крема, който ползвате, но в много по-голяма концентрация.

Diamond_lr

 

Така благотворното въздействие върху кожата ви с коктейла от съставки става още по-силно. Целият този ритуал продължава не повече от две минути сутрин и две минути вечер. Бъдете сигурни, че отделеното време си заслужава! Кожата ни е една единствена за цял живот и не можем да си позволим да я пренебрегваме. Давайки ѝ, това от което се нуждае – бъдете сигурни, тя ще ви се отблагодари за дълго време напред. А и още нещо – мъжете обичат жени с красива, здрава и чиста кожа.

 

За лична консултация и препоръки на подходящите за вас продукти, можете да се свържете с консултант по красота ORIFLAME – тел. 0886 80 24 34