Шофьорът на ТИР-а, който заспа зад волана и се вряза в бензиноколонка край Царацово идвал от Панагюрище и трябвало да стигне до Варна. Атанас Нешев в пловдивска болница и твърди, че отбил, за да си вземе кафе, но вместо това се врязал в друг автомобил, които изтръгнал колонката.

Благодарение на 16 годишният Ивайло Томанов той е жив в момента, защото младежът успял да го измъкне от горящата кабина, миг преди да избухне бензиноколонката. „В последния момент загубих контрол, нямах реакция. Нищо не си спомням, в последния момент паднах от седалката”, обясни Нешев пред камерата на БТВ.

Взривът стана вчера около 11:40 на АМ “Тракия”, посока Бургас, преди втория разклон за Пловдив, край Царацово. Незабавно са били взети мерки персоналът и посетителите в обекта да бъдат изведени на безопасно разстояние. Изгорели са търговският обект, микробус, паркиран на бензиностанцията, лека кола и две от колонките. Само бързата реакция на пожарникарите е помогнала да няма жертви, тъй като на 20 метра от инцидента е имало мотел и къщи. На косъм от смъртта е бил и водачът на леката кола, който в момента е плащал зареденото гориво на касата на бензиностанцията.

Междувременно стана ясно, че бензиностанцията, на която стана инцидента, вече е напълно обезопасена. Предстои разчистване на тира, след което ще започнат строителни дейности. Очаква се в най-скоро време съоръжението да бъде възстановено в първоначалния си вид. Нешев ще носи отговорност за причинените щети. За щастие в инцидента няма пострадали хора.

* Снимка – БТВ