DSC_0112

Сенсей Асен ВАСИЛЕВ 

В Бургас, в спортна зала Бойчо Брънзов се проведе 8-та Национална Шотокан Карате до Купа „Ронин“ -Бургас, във всички възрастови групи. Състезанието е част от спортните мероприятия на Националния Спортен Календар на Българска Федерация Шотокан Карате До. В него взеха участие  230 състезатели от 17 клуба, които мереха сили в три дисциплини: Ката Шотокан, Асай Рю Ката и Кумите. СК“Тонус-спорт“ взе участие с 16 състезатели, като 12 от тях се състезаваха и в трите дисциплини и завоюваха 3 златни, 3 сребърни и 12 бронзови медала. Ето и класирането на пазарджишките каратеки:

            Дисциплина КАТА ШОТОКАН

-златен медал за Кристиан Швайнбегер, при 10-11 годишните

-сребърен за Христиан Спасов, при 6-7 годишните

– бронзов за Мартин Илиев, при 8-9 годишните

 Във финалната осмица на дисциплината се класираха още: на 4-то място Никол Николова и Магдалена Тодорова,на 5-то място Емил Калоянов, Йордан Георгиев, Сами Дали и Кръстьо Барабаров, на 6-то място Георги Миладинов и Стоян Тодоров.

            Дисциплина АСАЙ РЮ КАТА

-златен медал за Мартин Илиев при 8-9 годишните

-сребърни за Никол Николова, при 8-9 год. и Алекс Николов, при 10-11 год.

-бронзови за Емил Калоянов,  при 8-9 год. за Илиан Вътев и Кристиан Швайнбегер при 10-11 год. и за  Кръстьо Барабаров при мини кадети.

            Във финалната осмица на дисциплината се класираха още: на 4-то място Магдалена Тодорова и на 6-то място Атанас Димов и  Йордан Георгиев.

            Дисциплина КУМИТЕ

-златен медал за Атанас Димов, при  8-9 годишните

-бронзови медали за Магдалена Тодорова, при девойки старша възраст, за Асен Присадов, при 6-7 годишните, за Мартин Илиев и Виктор Минеков при 8-9 годишните и за Йордан Георгиев,Сами Далли , Кристиан Швайнбегер, при  10-11 годишните.

Във финалната осмица на дисциплината се класираха още 5-то място   Христиан Митков и Кръстьо Барабаров, на 6-то място Никол Николова,Стоян Тодоров и  Илиан Вътев. Състезателите от клуба Мартин Илиев и Кристиан Швайнбегер спечелиха по три медала, във всяка от дисциплините по един. В средата на месец април в спортна зала „Васил Левски“ се проведе поредният семинар от сенсей Лъчезар Ненов-6-ти дан, вицепрезидент и национален треньор на Българска Федерация Шотокан Карате До с членове на СК“Тонус-спорт“, трениращи и състезатели. На семинара се проведе и изпит за техническа степен Кю, която беше защитена в по-горна такава от 16 трениращи. Традиционните семинари със сенсей Ненов, оказват своя принос за по-добро представяне на състезателите от клуба, както и изучаване на карате-до Шотокан, на високо професионално ниво, като бойно изкуство. Такъв семинар, ръководството на клуба е планирал да се проведе отново есента, в спортна зала „В.Левски“.

 В началото на юли в град Царево ще се проведе летен лагер за повишаване на техническите умения на деца трениращи карате във Федерацията, както и подготвяне на най-добрите за участие в Световното първенство по Карате Шотокан, на което Федерацията е домакин, и ще се проведе през есента на тази година в гр. Бургас. Пазарджишките каратеки, с постигнатите си резултати от  проведените състезания през годината имат също своите сериозни основания, да им бъде гласувано доверие да представляват България на Световното в Бургас.