Паркирането в Пазарджик е сложна мисия показват наблюденията на зорки граждани. Причината не е в това, че няма къде, а в това, че всеки паркира там, където за момента му е най-удобно. Блъсканицата от автомобили е най-изнервяща пред хипермаркетите.

Най-често пред самия вход на „Лидл“ има поне три коли, които спират на абсолютно неадекватно място, но то пък и няма кой да им направи забележка, камо ли да ги глоби. Що пък да не си спират? Или пред „Тарита“, ето така:

25паркирал

Задръстваш правилно спрелите, а също така пречиш на преминаващите. Ама за половин час, нищо няма да им стане. Най-много да те напсуват.

Удобно място за паркиране са и велоалеите:

25вело

Така са ги опнали, от единия до другия край на улиците, да ти е драго да си паркираш. То комай и велосипедистите рязко намаляха, а ако ги има, какво им пречи да заобиколят.

Една кола е, не е влакова композиция.

Плюс това повече от дванадесет часа няма да престоиш тука. Важното е, че е удобно. Показваш се на балкона, пушиш и си виждаш возилото. Може да си на гости, ама може и у вас да си си. Ако не дойде паяка до половин час, значи всичко ще е шест. Полицията не напира да глобява за неправилно паркиране.

Утре можеш да поканиш и роднините да те последват. И те ще го направят, като нищо. Където една кола, там и две. Да не си балък да търсиш друго място, я да се напъват маймуните, не се става лесно човек…

 Ако нямаш инвалиден пропуск това не е решаващо за паркирането. Можеш да си паркираш на инвалидни места. Ако не на едно, то поне на две.

Абе, ай, ша им паркирам аз, където искат, ша си паркирам където реша. Има десет минути работа в банката, разбираш ли, те ми начертали места за инвалиди, ай, сиктир.

25идиот

Емиии..
С джип ли е? – Може да спира и на пешеходна пътека, и на кръстовище.
Задръсти три улици, защото тролеите не можеха да се разминат.

26гергана

Та ето такива работи. Честит ви предстоящ Великден!

И внимавайте къде паркирате.