Пазарджиклията Пацо Димитров e човекът, който твори облекла за NBA. Договорът му с тях е отскоро, а талантът на младежа е забелязан, благодарение на това, че се характеризира с оригинални и свежи предложения за богата палитра от артикули като тениски, обувки, чорапи, потници и всичко, което служи за облекло на спортистите.

Пацо Димитров е само на 22. Любовта му към баскетбола не е случайна, той самият е тренирал в „Хебър“, но винаги е обичал да рисува. Завършил е ЕГ „Б.Брехт“, но кариерата му започнала още от училище, когато започнал да си прави скици за спортните облекла на баскетболистите.

В девети клас започва да прекарва повечето си време в баскетболните форуми, където в търсене на перфектния виртуален образ и впечатляваща профилна снимка, намира програмите за обработка на изображения. На въпроса какво го вдъхновява да работи пред екрана, Димитров отговаря: „Силата на интернет за първи път ни дава възможност да имаме равноправни възможности за развитие. Мисля, че това трябва да вдъхновява всеки. А именно шансът, който и да си, където и да си, каквото и да правиш, да бъдеш забелязан и оценен“.

Пацо е изключително популярен в социалните мрежи, а също така и в държавите, през които е преминал – Холандия, Германия, Дания, а в момента живее и работи във Франция. Благодарение на интернет, той успява да сбъдне желанието си да прави дизайна на спортните облекла не само за NBA, но и за гимназиални отбори в Щатите. В Германия го отвежда баскетболът, но там състезателят получава травма и се налага да седне пред компютъра, за да пресъздава своите виждания за модата в света на спорта. Установява се в Дания с намерението да учи там, но вместо това се влюбва и заедно с приятелката си заминава за Холандия. Но след това се местят във Франция.

Разковничето на неговия успех се крие в микса от идеи, които съчетават на пръв поглед несъчетаеми неща. Откривайки новите приложения на стиловете Пацо прави фурор и последователите му в Instagram вече са над 10 000. Модните списания го откриват и канят да представи своите виждания за облеклото.

Ето и текстът на една от статиите за него и неговото творчество – ТУК, а след това прочетете превода.

29пацо

Разгледайте тези баскетболни потници вдъхновени от класически рап албуми

Пацо Димитров е във вихъра си. Дизайнерът си е създал  навик да превръща обложки на класически рап албуми в баскетболни потници и те винаги са красиви. Ние дори го помолихме да направи още няколко след като им хвана цаката и днес ни удари с нова реколта от дизайни.

Този път, Пацо ни показа албуми от A Tribe Called Quest , Dr. Dre , Wu – Tang Clan , Nas , N.W.A. , Mobb Deep и Outkast.

Най-добрата новина? Те действително ще бъдат направени. Онзи ден Пацо ни изпрати снимка на Future, който позира със специално поръчан Purple Rеign потник. Надяваме се обикновените хода да могат да се докопат до тях скоро.

В момента Пацо Димитров създава своя колекция чорапи, тениски и пр. Той вече е в светлината на световните прожектори, а тук твърде малко хора знаят за него и неговия невероятен успех.