Кметът на Общината Марин Рачев ще дофинансира с лични средства телето за курбанът по случай храмовия празник на новостроящата се църква Св. цар Борис-Михаил“ в Септември на 2-ри май. Служители на администрацията са събрали 286 лева за закупуване на телето, а останалите ще даде кметът Марин Рачев.

Години наред на този ден Евгения Янкова също дава курбан за здраве. Нейният ще бъде от овнешко месо, но също така ще поеме и масрафа по останалата организация – безалкохолни питиета, салати, хляб и всичко останало по празничната трапеза. „Ние от администрацията се присъединяваме към инициативата на Евгения. В курбана се включва целият екип на общината. Той е за целия град.

През последните години много млади хора си заминаха без време. Трябва обаче да се знае, че на всеки ще се чуе молитвата и ще има смисъл от приношението, когато е подкрепено с безрезервна вяра в Бог. Иначе курбана си остава едно ядене без покритие. За това преди всичко трябва да се уповаваме и да вярваме в Бог”, коментира кметът Марин Рачев. На 2-ри май в 11,30 часа от двора на църквата „Св. Харалампий” в Септември ще тръгне литийното шествие в посока новия храм „Св. цар Борис-Михаил“. Там ще бъде отслужен молебен за здраве на всички жители от Септември, след което в двора на църквата ще бъде раздаден телешкия курбан.