За поредна година в Септември бе отбелязан храмовия празник на новостроящата се църква „Св. цар Борис-Михаил“. Началото на празникът бе дадено от храмът „Св. Харалампий”, където веднага след утринната служба от втория ден на Възкресение Христово, кметът Марин Рачев оглави литийното шествие. То премина по цялата главна улица на общинския център в посока новия храм „Св. цар Борис-Михаил“.

03септември

 

В започнатия, но недовършен вече 22 години нов храм да отслужи водосвет и молебен, от Пазарджик пристигна архиерейският наместник отец Яков. Водачът на пазарджишката духовна околия направи това в съслужение със свещ. Боян Кочев, протиерей Йордан Василев и отец Николай Генев. След края на водосвета и молебена, кметът на Септември Марин Рачев заяви, че с Божията помощ ще направи всичко възможно храмът „Св. цар Борис-Михаил“ да придобие завършения си вид възможно най-бързо и преди препоръчителния от Владиката едногодишен срок. За всички миряни от Септември бе даден и курбан за здраве.

 

Негови дарители са сем. Табакови, сем. Янкови, сем. Рачеви, сем. Ралинови, сем. Сестримски и служителите от администрацията на Община Септември. На този ден и това място Евгения Янкова дава овнешки курбан за здраве. Този път към инициативата се присъединиха и останалите изброени дарители със средствата, на който бе закупено и едно теле. Кметът Марин Рачев подчерта, че курбанът е за целия град. „През последните години много млади хора си отидоха от този свят без време. Трябва обаче да се знае, че на всеки ще се чуе молитвата и ще има смисъл от приношението, когато е подкрепено с безрезервна вяра в Бог. Иначе курбана си остава просто едно ядене. За това преди всичко трябва да се уповаваме и да вярваме в Бог”, завърши коментарът си кметът Марин Рачев.

03септември2 03септември3 03септември4 03септември5 03септември6 03септември7 03септември8 03септември9 03септември10 03септември11 03септември12 03септември13

03септември14 03септември15

03СЕПТЕМВРИ17