През май 2016 г. Ресурсен център в град Пазарджик навършва 10 години от създаването си. За едно десетилетие той се утвърди , като един от водещите  областни центрове за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности. По този повод и в подкрепа на  нашето специално  дете Илиян Солтариев, нуждаещ се от животоспасяваща операция ви каним най-учтиво на Благотворителен концерт, съобщи директорката Гергана Колчакова. 

Той ще се състои на 11 май, сряда от 17.30 ч. в ДКТ „Константин Величков“ – Пазарджик, под мотото  – „Приказка за доброто, нека я напишем заедно“.                     

Концертът-спектакъл  включва  любими песни и танци, изпълнени от ресурсни учители и деца със специални образователни потребности и техни приятели.

04илиян

Още от раждането си Илиян е с бъбречна недостатъчност, а от началото на годината е на хемодиализа. Предстои оперативно лечение, след което семейството се надява да му бъде направена спешна бъбречна трансплантация на стойност над 60 хиляди долара. Парите, необходими за операцията и престоя в болницата, са непосилни за семейния бюджет.