Няколко са версиите по които работят криминалистите от РУП – Пазарджик относно палежа на плувен комплекс към ханче „Луда Яна“. Припомняме, че двата плажни бара, както и имуществото под тях вече са само спомен, след като в понеделник вечерта все още неизвестен извършител метна две бутилки коктейл „Молотов“ върху тях. В рамките на час всичко стана на пепел, а собствениците загубиха инвестиции в размер на 250 000 лв.

20160503_095343

Основната версия, по който работят полицаите е, че поръчката е дадена от бивш съдружник на Пейо Тачев, който преди години се разделил с него, а бил обезщетен със земеделски земи за своя дял от комплекса. Още миналата година плажът и ханчето били обявени за продан от Тачев, като той искал цена от милион и половина лева за тях. Купувач обаче, така и не се намерил. Самият Тачев е скандално известен в Пазарджик. Името му се свързва със сенчестия бизнес от времето на рекет-войните. Дълги години Тачев се движеше с охрана. Пост фактум той е извадил на светло дейността си и в момента бизнесът му е легален.

05яхтата1

Тачев поддържа яхта на Бяло море има доста висок стандарт на живот. Името му бе свързвано с фолкпевицата Малина, а след това с пловдивчанката Лили от „Вип Брадър“.

05яхтата