Втора катастрофа стана на автомагистрала „Тракия“ два часа след първата, за която ви съобщихме. Лек автомобил излетя от пътното платно и се заби в канавката край пътя, съобщи TNS.bg. Куфари, багаж и част от автомобила са изсипани по магистралата. Движението обаче не е затруднено. При инцидента няма тежко пострадали. Катастрофата е станала при 66 км на автомагистралата в посока Пловдив-София. Причина е поройният дъжд, изсипващ се върху тази част от автомагистралата.

„Заради несъобразена скорост и силен дъжд в района на 66-ти километър автомобилът е излетял от пътя, завъртял се и е паднал в канавката“, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. В автомобила е пътувало четиричленно семейство. „Пострадала е жената в автомобила, която е с леки наранявания и е откарана в болница за преглед. Неслучайно скоростта в този участък на магистралата е 90 км/ч – именно заради конструктивни особености“, допълни той.

На мястото освен екипи на полицията са пристигнали и пожарникари. Приятели на семейството също са на мястото на инцидента. Те ще откарат семейството до София.