Цяла Якоруда посрещна пасажерите от днешното пътуване с теснолинейката, за да ги отведе на площада и срещата да стане емоционална, и запомняща се. „Играхме хора на площада, якорудчани ни чакаха с отворени сърца и си тръгнахме с тъга“ – така в едно изречение Кристиан Ваклинов обобщи срещата си с хората от града, скътан в сърцето на Родопите.
 Освен танците местните почерпили гостите с курбан за здраве, „много снимки, много развети знамена“ и прекрасно настроение, това е резултатът от днешния Гергьовден.
„Едно момиче от Якоруда ми каза следното: – Ако вие не бяхте дошли, нямаше да стане такъв празник, такова веселие. Благодарим Ви!“ – разказа Кристиан. Групата вече е пристигнала в Добринище, където ще пренощува, а утре ще поеме към Септември пак с теснолинейката.
13184627_1272331272796055_866115032_o
06илиаяна
Благодатя ти за прекрасното пътуване и прекрасната организация. На този хубав празник се разделихме с големите трапези и тръгнахме към едно българско градче Якоруда и ни хареса много повече отколкото да стоим по големите трапези. Радваме се,че бяхме част от това чудесно пътуване. И утре продължаваме пак.
Илияна Игнатова