Малко след 14.00ч. на телефона за спешни повиквания в ОДМВР-Пазарджик е получен сигнал за тежко пътно-транспортно произшествие в района на 60-ти километър от автомагистрала „Тракия в платното по посока за Бургас.
Кам мястото на инцидента незабавно са насочени екипи на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Пазарджик, РУ-Септември и аварийно-спасителен автомобил с екип от РСПБЗН-Пазарджик. Пристигайки на мястото е установено, че става дума за самокатастрофирал автомобил „Алфа Ромео“, управляван от 34-годишната С.С. от София.
Заедно с нея в автомобила е пътувала и 6-годишната и дъщеричка. За радост в близост до местопроизшествието е пътувал военно-медицински екип с линейка и автопатрул на служба „Военна полиция“.  Служителите от Министерството на отбраната са оказали съдействие на колегите от ОДМВР-Пазарджик, като са качили пострадалите в линейката и са ги транспортирали до МБАЛ-Пазарджик. На местопроизшествието се извършва оглед от дежурна група при РУ-Септември. За няколко минути движението е било затруднено, но в момента участъка на автомагистралата е проходим, извършва се регулиране на движението от пътни полицаи.
Ръководството на ОДМВР-Пазарджик изразява благодарност за бързата и своевременна реакция на служителите от Министерството на отбраната при транспортирането на пострадалите жена и дете до болничното заведение в Пазарджик.
Майката е в шокова зала в МБАЛ-Пазарджик, а детенцето е с хематом на мозъка.