Военнослужещите от Сухопътните войски, които оказаха помощ на пострадалите майка и дете в пътно-транспортно произшествие на автомагистрала „Тракия“, са се връщали от участието си във военния парад по случай Деня на Храбростта и празника на Българската армия в София, съобщи говорителят на ОД МВР – Мирослав Стоянов.

При придвижването им от София към Карлово, военната колона от състава на 61-ва механизирана бригада е спряна. Оказва се, че движението по магистралата е спряно, заради самокатастрофирал автомобил „Алфа Ромео“. Пътно-транспортното произшествие бе станало в района на 60-ти километър от автомагистрала „Тракия“ в платното по посока за Бургас.

07стрямска

По решение на старшия на военната колона – майор Димитър Караганчев от отделение „Логистика“, и разпореждане на командира на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Груди Ангелов е оказана помощ на пострадалите – 34-годишна жена и 6-годишната й дъщеричка. Военно-медицинският екип от състава на бригадата незабавно транспортира пострадалите до МБАЛ – Пазарджик.

За катастрофата – ТУК