Добротата няма почивен ден, тя предпочита да се изяви дори и да не я очаквате. Добротата се причинява. Това най-добре знае Кирил Балтов, който е ученик в Професионалната гимназия по строителство и архитектура в Пазарджик. Без да шуми той извършва почти ежедневно благотворителна дейност, а последното, което му се случи, бе да подари малко лакомства на баба, просеща пред храма „Св.Богородица“ в Пазарджик.

08кирил

„Не я познавам лично, но винаги ме поздравлява с думите: „Здравей“,“Как си?“. Трябва да помагаме на бедните, защото няма кой, освен ние, дори с малко.“ – обяснява постъпката си Кирил.

На доброволни начала той помага и на хората от Ателие „Хефест“. На първи май заедно с тях той е посетил Центъра за настаняване от семеен тип в Звъничево, където за Великден са зарадвали децата с лакомства, великденски яйца и картички от Ателие „Хефест“ . Предстоят им още много срещи с малчуганите, разказва Кирил. Той е и сред хората, които продават изработените от ателието сувенири, за да се набавят средства за други благотворителни каузи.

Неговият личен принос е, организиран от него благотворителен базар, от който са събрани 120 лв. и те са раздадени на хора в нужда. Кирил помага и на Движението на българските майки.

Работата за другите хора не му пречи на училището. Това, което иска е, с примера си да „зарази“ колкото може повече хора.