Димитър Чоролеев е скочил през прозореца на третия етаж в МБАЛ – Пазарджик пред очите на лекарския екип, който се стараел да му помогне, като това е станало на пети май. Той бил настанен в Кардиологичното отделение на здравното заведение, но освен проблемът със сърцето се появили и психични проблеми. Докато му извършвали манипулация, той се сбил с лекарите, отскубнал се от тях и скочил през прозореца. Когато погледнали след него обаче, той бил изчезнал.

Най-вероятно е паднал на терасата на втория етаж, на който пък се намира Гинекологичното отделение. Въпреки че, се е ударил, Димитър успял да се премъкне до една от стаите. А когато тя е била проверявана, е излязъл отново на терасите, смятат лекарите.

В този момент неговите близки са пуснали във фейсбук и съобщенията с молба за неговото издирване.

Часове по-късно Димитър е бил намерен починал в кабинет за прегледи на Гинекологичното отделение от дежурна сестра. Според полицията по трупа няма следи от насилие. В момента тече разследване, а аутопсията ще отговори на въпроса какво е предизвикало смъртта на 62 годишният мъж.

Причината за смъртта най-вероятно са травматични промени, настъпили в резултат на падане от високо. Няма информация мъжът да е имал психично заболяване.