0905nikolai-andreev

Екипът ми е в шок от преживяното с Димитър Чоролеев, разказа завеждащият на Кардиологичното отделение д-р Николай Андреев. Кошмарът, който хората му са преживели е достоен за трилър. Всички съжаляват за кончината на Димитър Чоролеев, когото определят като много възпитан и културен пациент, до четири часа сутринта на пети срещу шести май.

Мъжът е постъпил за терапия тъй като имал сърдечно зболяване. Сърцето ме „излизало от ритъм“ и заради това се нуждаел от процедури. Те му били направени и той е настанен в Интензивното отделение, заедно с още няколко пациенти. Около четири часа сутринта на шести май, той станал в леглото си започнал да говори несвързани неща. Останалите пациенти извикали дежурния лекар, но Чоролеев му заявил, че „договорът му е изтекъл и трябва да си отива в Пазарджик.“ Те се опитали да му обяснят, че той е в болницата, но Чоролеев твърдял, че не е.

На помощ се притекли три сестри и една санитарка, а също така и повиканият по спешност психиатър. С общи усилия успели да до завържат за леглото, защото той започнал да буйства. Тъкмо когато си помислили, че всичко е наред и положението е овладяно, той успял да развърже едната си ръка, да вземе джобното си ножче и да освободи, и другата. Насочил ножа към лекуващия го лекар и заплашил, че ще го убие. Успял да се облече, но бил бос. След това отворил прозореца и скочил.

В този момент отгоре се виждало, че е паднал на покрива, който се намира на около два и половина метра под прозорците на отделението, което е на третия етаж. В непосредствена близост до мястото се намира и отделението по Акушеро-гинекология.  Лекарят се обадил на полицията и на „Спешна помощ“, за да дойдат на местопроизшествието. Имало опасност пациентът да се наранил.

Докато вървяла цялата суетня, Чоролеев изчезнал от мястото на което е паднал. Лекарят заръчал да се проверят стаите на АГ – отделението, тъй като предположили, че той се е провлачил до там. Дежурната акушерка направила проверката и установила, че по стаите няма други хора, освен жените, които били на лечение там.

Дошла полиция, а също така и доктор Николай Андреев, който е бил повикан от дежурния лекар. В 6 часа сутринта от пациента нямало „ни вест, ни кост“. Малко по-късно дошъл и синът му Костадин. Заедно с него сме претърсили тревите около болницата, опасявахме се, че е възможно мъжът да е паднал долу и да се е повлякъл в тях, разказва докторът. Но не откриват Чоролеев, ни жив, ни мъртъв.

Тогава близките му пускат постингите в социалната мрежа, с надеждата, че той е жив, но неадекватен и може да бъде намерен.

Когато в 19 часа, идва нощната смяна на АГ отделението, следващата дежурна акушерка открива вкопчения в медицинско магаре мъж, напълно бездиханен. Най-вероятно той е успял да се скрие от преследващите го хора и после да се вмъкне в кабинета. Там е престоял вкочанен около 14 часа.

Аутопсията е показала, че смъртта му е настъпила в резултат на черепно-мозъчна травма и гръдни фрактури.