Димитър Шулев

Милиони по света скланят глава в знак на признателност към тези, които разгромиха фашистката угроза. В Пазарджик , хора от различни поколения се поклониха пред паметника на загиналите от 27 Чепински полк във Втората световна война.

IMG_20160509_203937
Председателят на Областния съвет на ветераните от войните П. Генуров с кратко слово припомни на присъстващите за решаващата роля на Съветската армия и героизма на българските бойци във войната. С топли думи той благодари за приноса им за мира в Европа.
Спомени разказаха ветераните Крум Пирдопски , Георги Балабанов и Костадин Ваклев. С едноминутно мълчание присъстващите почетоха загиналите в сраженията войници и доброволци.
Пред паметника цветя поднесоха народният представител и заместник председател на постоянната комисия по отбрана в Народното събрание Димитър Димитров , почетният председател на СВВБ Крум Пирдопски , председателите на Областният и Общински съвети на СОСЗР подполковниците от резерва и запаса Хр. Христосков и Тр.Калпаков , Председателят на Общинският съвет на НД „Русофили“ Вл. Георгиев , секретаря на Областният съвет на БАС Н.Клисурска , Председателят на Общинският съвет на БСП Г. Митев , представители на обществени организации , учащи се , граждани от общинаПазарджик.
Цветя бяха положени и на паметните плочи на загиналите руски и съветски войни в гробищния парк на града.
Общинският съвет на СОСЗР подготвя изложба от илюстрации на произведения на участници във войните която ще бъде експонирана във Военен клуб Пазарджик.