Директорът на Регионална библиотека „ Никола Фурнаджиев” –Пазарджик Лъчезар Риков награди днес победителите, написали най-хубавите и интересни есета в конкурса  „Моята библиотека-мечта”, като им връчи грамоти, луксозни издания, диск  и книжка с отличените творби.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Първо място в категорията до 19 г. грабна единадесетокласничката от  Езикова гимназия „Бертолт Брехт” Девора Коцева, а след нея-на второ място бе класиран осмокласникът Кирил Балдев, който е възпитаник на Професионалната гимназия по строителство и архитектура, в областния град. В категорията над 20 г. първото място бе присъдено на журналистката от Радио „ Фокус” Албена Жилекова, а второ място на Борислав Димитров-студент в София.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

На трето място бе класирана Магдалена Манчева от Пловдив, която подари на Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев” книгата си „ Повест за училището”. Бъдете спокойни, че мишката няма да изяде книжката, тъй като тенденцията сочи, че читателите се увеличават, каза директорът на библиотеката Лъчезар Риков.

Той благодари на участниците и им пожела да зареждат с идеи библиотекарите и догодина отново да изпратят свои творби за конкурса, който сега се проведе за първи път в рамките на Националния маратон на четенето и организиран от Регионална библиотека  „Никола Фурнаджиев”. Библиотеката не е само място за четене и взимане на книги, а тук се провеждат и срещи с различни писатели, поети, творци, организират се изложби и работилници и разнообразни прояви, свързани с книжовното слово.