Ана Гройс, PZdnes.com

От следващата седмица започват баловете. На финалната права, няколко съвета към зрелостничките, които ще се преобразят в своята бална, приказна нощ. Всяко момиче желае на бала си да бъде бляскава и забележителна. За целта, освен красивия тоалет, изящните обувки и аксесоари, които най-вероятно вече са готови, трябва да помислите и за ефектен грим, и прическа. Но в следващите редове няма да ви учим какво трябва да правите, а по-скоро ще ви посъветваме – какво не трябва да правите в дълго чаканата вечер.

Относно грима – има време да направите пробен, за да видите как ще изглеждате. За някои, по-спортни натури е трудно да се възприемат с грим. В случай, че сте от тях – не се хвърляйте в смели начинания, а изберете лек, ефирен грим. Заложете на по-естествена визия, така, че да се чувствате комфортно. Имайте предвид, че балът започва в късния следобед и ще се разхождате и снимате под ярките слънчеви лъчи доста часове.  Така че един твърде силен и тежък грим би стоял нелепо на силната дневна светлина.

И…..за Бога, не тръгвайте с вежди тип „Ни Ло“! Подчертаните, изразителни вежди са красиви, но с „вежди говежди“ има риск да изглеждате като гротеска. Не прекалявайте и със солариума – тъмният тен е твърде демоде. Лекият загар е секси и може да скрива някои недостатъци по кожата, но вече няколко сезона моделите от модните дефилета и кориците на списанията греят с бяла, порцеланова кожа.

Относно прическите – консултирайте се с вашия стилист каква визия най-добре ще подхожда на тоалета ви, но не се доверявайте насляпо! Важните сте вие и това, което на вас ви харесва и отива! Стегнат кок, ефектни плитки, небрежно прибрани коси или романтично спускащи се къдрици, изберете сами. В никакъв случай обаче не позволявайте да ви правят на „вафли“ или на гипсови букли – твърде демоде е! Да не говорим, че е смешно. В първия случай ще изглеждате като 42 инчов LSD телевизор, а във втория придобивате старомодна „кукленско-селска“ визия!

Важен аспект от перфектната визия е маникюрът. Супер модна напоследък е безумната ноктопластика тип „орлица“. И колкото по-шарена и ярка е, толкова по-добре. Въпрос на вкус и личен стил, и чувство за естетика. Има жени и момичета, които харесват камъни, картини и всякакви комбинации върху ноктите си. По-важното в случая е да се държите естествено с маникюра си. Какво означава това?? Нелепо е да видиш девойки, които не смеят да пипнат нищо или хващат вилицата с вторите фаланги на пръстите си заради дългите нокти, с които явно не са свикнали.

И за финал – Не се поддавайте на модни изстъпления, само и само да сте на „гребена на вълната“. Преди всичко не забравяйте, че роднините и съучениците ви трябва да ви познаят!