Тази неделя, в комплекс” Черно море”, край Бошулско шосе 40 деца от Пазарджик за девета поредна година ще усетят тръпката на риболова. Ще премерят сили и майсторство в реални условия, като най-добрите ще се увенчаят с купи и медали. Останалите ще се докоснат до едно хоби, ще усетят тръпката рибата да клъвне на тяхната въдица. За да могат и те също да се почувстват победители, но и да върнат живота й, като е пуснат обратно, на свобода. Защото такъв е регламентът на състезанието.

Пазарджик, Пловдив и София за втора поредна година са единствените градове в страната, в които се провежда риболовното състезание ”Един различен ден”. Инициативата е изцяло благотворителна и датира от осем години. Нейн създател и организатор е пазарджиклията Наско Бояджийски от Пазарджик. 43 годишният мъж решава да приобщи към този спорт малчуганите с увреждания. Споделя идеята си в риболовните форуми и намира подкрепа на въдичари от цялата страна. Така традицията в Пазарджик събира любители на риболова, за да дарят усмивки на децата със специални потребности. Треньорите пристигат с личен превоз от цялата страна и предават уменията си и страстта си към хобито си без да получават заплащане или комисионни. Децата участници припознават в тях освен свои наставници и приятели, като поддържат контакти цяла година до следващия турнир.

Миналата година за първи път състезанието зарадва и децата от София и Пловдив.

За изненада на организаторите пазарджиклии, в двата други града имаше много по-голям интерес от страна на неправителствени организации и спонсори. През 2015 година участваха повече хлапета със специални потребности, бизнесът също подкрепи по-щедро детският и обществен ентусиазъм, като повече фирми дариха награди и консумативи и даде своя принос за усмивките на детските лица.

На 28. 05. 2016 г. ще е турнирът в града под тепетата, а на 11.06.2016 г. в столицата. Очаква се в трите турнира да се включат 120 деца. От спонсори са изработени купите и медалите за победителите.Фирмите осигуряват риболовни принадлежности за всяко дете, минерална вода, награди и лакомства за всички малчугани.

*ПРОГРАМА ЗА СЪСТЕЗАНИЕТО В ПАЗАРДЖИК ЗА 15.05.2016 г*.

Място: Водоем „Черно море”, Бошулско шосе

09.00-09.30 Пристигане на участниците и раздаване на тениски
09.30-10.00 Инструктаж, жребий, разпределяне по сектори, подготовка на такъмите
10.00-12.00 Състезателно време
12.00-12.30 Почистване и напускане на секторите, пресмятане на резултатите от съдиите
12.30-13.30 Раздаване на подаръци, грамоти и награждаване на победителите

В състезанието ще участват 40 деца от различни възрасти, ползващи социалните услуги на „Егида” и Ресурсния център в Пазарджик. Турнирът в Пазарджик се реализира с помощта на „Екобулпак“, „Филстар“, Ротари клуб Пазарджик-Бесапара, „Колмик“, СЛРБ Пазарджик , „Булагро Машини“ и „Гларус“.