Четирима шофьори седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотици са задържани от пътните полицаи в областта през изминалото денонощие. Единият от тях дори предложил подкуп на органите на реда, за да не бъде задържан в ареста. Вчера следобед на улица в Панагюрище автопатрул при полицейското управление в средногорския град спрял за проверка „Мерцедес”.

Возилото било управлявано от панагюреца Д.П.- 56г. Последвал алкотест, при който дрегерът отчел концентрация на алкохол в рамките на 2.66 промила. Виждайки развоя на случващото се мъжът решил да „почерпи” униформените, за да не бъде задържан в ареста на полицейското управление. За целта той им предложил сумата в размер на 350 лева.

Вместо очаквания от него резултат обаче нещата се влошили, защото освен за шофиране след употреба на алкохол той ще бъде подведен и под наказателна отговорност за предлагане на подкуп на длъжностни лица.

При рутинни проверки са били засечени Й.Б.- 34г. от пазарджишкото село Пищигово, К.П.-42г. от Велинград и Д.Ш.- 24г. от Пазарджик. Първите двама били зад волана с 1.60 и 1.76 промила концентрация на алкохол. Последният бил тестван с дрегер Drug test и се оказало, че управлява возилото си под въздействие на марихуана.