В Лесичово днес бе официално открит Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността и в домашна среда.

14лесичово2

 

Той е създаден с помощта на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, по проект „Подкрепа за независим живот в община Лесичово“. Отец Ангел освети помещенията, а гостите на събитието се почерпиха и разгледаха Центъра.

В него ще работят рехабилитатор, психолог, медицинско лице, социален работник и шофьор. Нов микробус, оборудван с рампа за инвалиди ще обслужва хората, които са потребители по проекта и ползват лични асистенти или домашни помощници.

14лесичово

Осъзнавам, че каквото и да правим за инвалидите, възрастните хора, хората в невъзможност да се самообслужват, е малко. Но искрено се надявам, че с новите придобивки ще облекчим тяхното ежедневие. Наша е грижата и отговорността да търсим и намираме възможността тези хора да не се чувстват изоставени и забравени. На всички които ще работят тук – желая успех, а на хората които ще ползват Центъра – вярвам че ще бъдете доволни и ще ви бъде от изключителна полза, каза кметът инж. Серьожа Лазаров.