Здравейте ,

Пиша Ви защото съм силно притеснена от  това, което се случи през последната седмица  с мен , както и с моя близка.

Горе – долу по едно и също време, и двете получихме по пощата писма с документи. Писмото, което получихме на домашния адрес,  беше до съпруга ми . В него пишеше , че съпругът ми дължи на някаква фирма „С. Г. Груп” сумата от 1 400 лв. , която била за сключен някакъв договор с „БТК” от 2010 г.  Тази фирма изкупила дълга от БТК и сега ни съдат за тази сума. Само задължението било 800 лв. , но с лихвите и разноските се натрупало до 1400 лв.

Причината, поради която реших да ви пиша е, защото мъжът ми изобщо не е сключвал такъв договор и след това никой не ни е търсил за такава сума. В документите , които ни се пращат даже имаше писмо от някаква пощенска фирма, в което пишеше, че са ни уведомили миналата година за тази „цесия” – за прехвърлянето на дълга, който се води на наше име от БТК на „С.Г.Груп”. Освен това е заведено дело и в някакъв Арбитражен съд и ни е даден 7 – дневен срок, да отговорим на исковата молба или ще бъдем осъдени по бързата процедура.

Абсолютно същото нещо беше изпратено и на моята позната , но там сумата беше по – малка и те бяха сключвали някакъв договор с БТК , но след това се бяха отказали.

Аз се поинтересувах за тази фирма „С.Г.Груп” и открих, че в интернет има много информация за нея , за това че извършват дейността си като тормозят обикновените граждани дори и за най – драбни сметки, дори и когато тези пари не се дължат.

Изпратили са ни и едно „Споразумение”  , направо да го подписваме и да започнем да плащаме нещо, което не го дължим.  Може ли такова безобразие?! Как държавата позволява такова беззаконие!?

Пиша Ви, защото мъжът ми ме убеждаваше да си платим сумата разсрочено и да не се занимаваме , защото те са големи и мощни фирми и ние не можем да се борим с тях.

Но това не може да е така. Искам повече хора да разберат за тези случаи и да си търсим правата , защото не можем да се оставим да ни тъпчат с незаконни средства.

Десислава Искрова, Пазарджик

Отговор на адвокат – ТУК