С химна на Пазарджик стартира вчера Тържествената сесия на ОбС – Пазарджик, на която присъстваха всички общински съветници, кметът на Пазарджик – Тодор Попов и временно изпълняващата длъжността областен управител – Гинче Караминова.

Пръв отправи своето приветствие към гражданите и гостите на града кметът Тодор Попов, който сложи началото на тържествата посветени на Празника на Пазарджик, денят на равноапостолите Св.СВ. Константин и Елена – 21 май.

IMG_0791-1

Изпитвам чувство на гордост, че заедно през годините успяхмеда направим така, че нашият град да бъде променен. Заедно с екипът ни показахме, че малките населени места не са забравени. В навечерието на Празника на Пазарджик искам да кажа на всички тези хора – едно голямо благодаря! – каза Тодор Попов. Всичко това, което правим е един малък щрих от развитието на града. Той съществува от повече от петстотин години, пълен е с история и сигурен съм, ще го има поне още шестотин. Наистина съм горд, че независимо от нашите различия, ние сме отговорни хора и ще продължим да правим необходимото, за да може Пазарджик да става още по-красив и още по-развит. Пожелавам на всички един хубав празник, който да остави прекрасни емоционални следи в душите ви!

След него на трибуната застана ВРИД областния управител Гинче Караминова, която призова всички съветници да направят своята равносметка и да начертаят бъдещите си планове. Стоим в тази тържествена зала, защото сме избрани от нашите съграждани и аз ви призовавам да работим за хората и то добре, ако искаме да ни запомнят, каза Караминова. Ние сме тези, които трябва да създадат условия, за да могат младите да останат в нашата община. Ако всички се обединим около каузата Пазарджик, ще го направим най-добрият град за живеене, не само в България, а и извън нея. Нека светите равноапастоли да ви закрилят и да ви помагат да сбъднете предначертаното, допълни тя.

След нея говориха и водачите на групите от политическите партии представени в ОбС – Найден Шопов от ГЕРБ, Димитър Петков от „Коалиция за Пазарджик“ и Лазар Попов от БСП. Те поздравиха своите колеги за предстоящия празник и си пожелаха консунсусът в Пленарна зала да дава шанс за реализацията на идеите родени в нея.