От вчера в сградата на Модел яхт клуба на Острова в Пазарджик е открита националната изложба по корабомоделен спорт, съобщи председателят на Модел яхт клуб Пазарджик – Димитър Ганчев. Ще откриете пътя към нея, ако следвате стъпките от входъ към вътрешността на парка.

Изложбата „Мемориал Неделчо Шишков” се организира ежегодно в памет на седемкратния световен и трикратен европейски шампион и почетен гражданин на Пазарджик Неделчо Шишков и се провежда в дните, когато градът ни отбелязва своя празник.

Тази година в изложбата участват около 50 модела от цялата страна и е за настолни модели, класове С.  Посетителите могат да видят най-добрите състезатели, повечето от които са и многократни шампиони.  Проявата ще бъде и подготовка за участие в Европейско първенство, което предстои тази година.

Всички модели са копия на действителни кораби, разделени в категориите: дървено корабостроене – ветроходни кораби, стоманено корабостроене – моторни, военни, търговски кораби.

Могат да се видят и миниатюрни модели, които са много интересни. Даваме купа „Неделчо Шишков” за клас С1, в който той е многократен шампион, както и медали и грамоти на отличилите се, допълни още Димитър Ганчев.

21кораби 21програма