В последните две петилетки, особено в община Септември като, че ли стана традиция да се правят футболни клубове с чисто предизборна цел, а постфактум(след вота, разбира се) техните „архитекти” обикновено да губят интереса си към този иначе важен за тях и доскоро социален феномен. За съжаление поредният пример в това отношение е свързан с отбора на септемврийското село Карабунар.

Миналото лято местният едноименен ФК Карабунар беше буквално изваден от нафталина след близо 20 години забрава. Младежите в селото тъкмо се зарадваха, че работата е истинска и ентусиазмът им се запали, когато след изборите картинката се промени из основи в силно негативен план. От ден на ден спонсорите на клуба започнаха да губят интерес, а като функция от това да намаляват финансовата поддръжка.

В един слънчев ден съвсем скоро се оказа, че ФК Карабунар няма дори 2 футболни топки на кръст. Какъв футбол, какви 5 лева, би казал и най-закърнелият към този иначе магически спорт фен на Карабунар. Черната картинка с поредния изоставен (след)изборно футболен „проект” достигна и до кмета на общината Марин Рачев. Минути след като разбра за положението с този клуб градоначалникът веднага подсигури 10 футболни топки за момчетата от отбора и в същото време се ангажира за трайно решаване на проблема с финансирането.

За целта Марин Рачев ще внесе в общинския съвет на Септември предложение за актуализиране на бюджета в частта му, касаеща субсидията на спортните клубове за да може и ФК Карабунар да получи необходимите минимални средства за своето съществуване – пари за организация и провеждане на мачовете, футболна екипировка и пособия за тренировки.