Над 150 потомци на Мито Дамянов дойдоха на родовата среща във Ветрен дол, организирана от Стефан Мерачев и Кирил Кръстев.

28ветрен дол2

Гости на събитието бяха зам.-кмета на община Септември Даниела Малешкова, също родственик на Мито Дамянов, кмета на селото Димитър Христосков, председателя на общинската организация на БСП г-жа Петя Цанкова, председателя на русофилите Борислв Раков, Петя Пенева -секретар на читалище с. Варвара.

Сред гостите бе и Михаел Ангерер-австрийски търговски представител до 2014 г, в момента член на търговската камара във Виена, чиято съпруга също е потомък на рода Дамянови.

Пред препълнената зала на местното Читалище г-жа Малешкова прочете подробен доклад за родовата история, както и за историята на Ветрен дол и района.

След това всички се насладиха на богатата музикална програма пред читалището с участието на ФГ „Мераклии“, певческа група при читалище Ветрен дол и др.

След концерта присъстващите се отправиха към гроба на Мито Дамянов за поднасянето на венци. По-късно на раздумка и чаша вино родствениците се събраха в ресторант „Св. Георги“, село Варвара.

28ветрен дол128ветрен дол3